JM Minima - шаблон joomla Видео
Индустирија
Индустирија
Конструкции
Конструкции
Рафинерии
Рафинерии
Цевководи
Цевководи
Централи
Централи
Резервоари
Резервоари
Previous Next Play Pause

      

     

       

Радиографско испитување

Компанијата спроведува радиографско испитување со Х и γ зраци  за што користиме индустриски ренген апарат до 200 KV, а за испитување со γ зраци користиме индустриски дефектоскоп ГАММАМАТ ТСИ 5/1 со максимална активност на изворот од 135 Ci.

 

Повеќе

Ултразвучно испитување

Компанијата за ултразвучно испитување користи опрема од производителот KRAUTKRAMER модел USM 33, а располагаме и со нормалани, коси и SE глави со широк опсег на фекфенции. Компанијата за ултразвучно испитување користи опрема од производителот KRAUTKRAMER модел USM 33, а располагаме и со нормалани, коси и SE глави со широк опсег на фекфенции.

 

Повеќе

Испитување со магнетни честички

Компанијата за испитување со магнетни честички користи опрема од производителот MAGNAFLUH и може да изврши испитување како со еднонасочна, така и со наизменична струја.

 

Повеќе

       

        

         

Испитување со течни пенетранти

Компанијата спроведува испитување со течни пенетранти со обоена и флуоресцентна суспензија од прозиводителите MR и CRC.

 

Повеќе

Визуелно испитување

Компанијата спроведува визуелна и димензионална контрола на заварени споеви за што користиме неколку различни типа на мерачи.

 

Повеќе

Испитување на антикорозвина заштита

Компанијата спроведува испитување на антикорозивна заштита со мерење на дебелина на сув и мокар премаз и испитување на изолација со електронепробојност.

 

Повеќе