JM Minima - шаблон joomla Видео

Компанијата за испитување со магнетни честички користи опрема од производителот MAGNAFLUH и може да изврши испитување како со еднонасочна, така и со наизменична струја.

Список на опрема за испитување со магнетни честички:

-    Електромагнетен јок со подесиви контакти за испитување  со наизменична струја MAGNAFLUX Y6

-    Батериски електромагнетен јок со подесиви контакти за испитување  со еднонасочна струја MAGNAFLUX Y8

-    Ултравиолетова сијалица за откривање на индикации при работа со флуоресцентна суспензија MAGNAFLUX ZB100F

-    Мерач на јачина на дневно и UV светло A.S.T. Levy Hill Mk VI

-    Мерач на јачина на магнетно поле R.B. Annis Co. 25 Magnetometer